Penne verde
U ključaloj vodi kuvajte boraniju i grašak 5-6 minuta, dok ne omekšaju.
U isto vreme, na puteru (na srednje jakoj vatri) dinstajte spanać takođe dok ne omekša, a onda ga pustite da se ohladi. Takav spanać stavite u blender i dodajte mu neutralnu pavlaku i beli luk. Blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu.
Grašak i boraniju dobro procedite i u šerpi sjedinite sa kremom od spanaća. Dodajte 50g parmezana i mešajte sos na slaboj vatri...
Pene ste skuvali al dente (pratiti uputstva za kuvanje koje se nalazi na kutiji)
Procediti testeninu i sjediniti sa krem sosom od spanaća.
Ukus još malo zaokružiti dodavanjem preostalog parmezana, a miris intezivirati posipanjem sveže naseckanog peršuna.
Sastojci (za 4 osobe):
220g spanaća
300g graška
3 supene kašike putera
70-80ml neutralne pavlake
2 čena sitno seckanog belog luka
malo sveže seckanog peršuna
100g rendanog parmezana
soli i bibera po ukusu
400g pena
Krem supa od šargarepe
Dok se puter topi, u dubokom tiganju ili u malo većoj šerpi, iseckajte šargarepu, celer i luk. Propržite ih zajedno u šerpi dok ne dobiju rumenu boju. Dodajte bujon i ostavite da proključa.
Kada proključa, smanjite vatru i kuvajte još 15-20 min, jer šargarepa još nije omekšala. Kada šargarepa omekša, skloniti šerpu sa vatre.
Čim se malo prohladi, dodajte začine, prstohvat ili dva seckane mirođije i neutralnu pavlaku. Blenderom dobro izblendajte sve dok ne dobijete kompaktnu krem supu. Sipajte supu i ukrasite sveže seckanim peršunom.
Po želji u supu možete dodati malo jogurta ili kisele pavlake.
...i to je to 🙂
Prijatno!
Sastojci:
50g putera
supena kašika suncokretovog ulja
1 glavica crnog luka
2-3 struka celera (po ukusu)
600g šargarepe
120ml neutralne pavlake
800ml bujona od povrća
biber i so po ukusu
malo sveže mirođije
malo svežeg peršuna