Image Alt
U dobrim ste rukama sa nama

Recepti

Ukusi koje ćete pamtiti

Penne verde

U ključaloj vodi kuvajte boraniju i grašak 5-6 minuta, dok ne omekšaju. U isto vreme, na puteru (na srednje jakoj vatri) dinstajte spanać takođe dok ne omekša, a onda ga pustite da se ohladi. Takav spanać stavite u blender i dodajte mu neutralnu pavlaku i beli luk. Blendirajte dok ne dobijete kremastu smesu. Grašak i boraniju dobro procedite i u šerpi sjedinite sa kremom od spanaća. Dodajte 50g parmezana i mešajte sos na slaboj vatri... Pene ste skuvali al dente (pratiti uputstva za kuvanje koje se nalazi na kutiji) Procediti testeninu i sjediniti sa krem sosom od spanaća. Ukus još malo zaokružiti dodavanjem preostalog parmezana, a miris intezivirati posipanjem sveže naseckanog peršuna.
Sastojci (za 4 osobe): 220g spanaća 300g graška 3 supene kašike putera 70-80ml neutralne pavlake 2 čena sitno seckanog belog luka malo sveže seckanog peršuna 100g rendanog parmezana soli i bibera po ukusu 400g pena

Krem supa od šargarepe

Dok se puter topi, u dubokom tiganju ili u malo većoj šerpi, iseckajte šargarepu, celer i luk. Propržite ih zajedno u šerpi dok ne dobiju rumenu boju. Dodajte bujon i ostavite da proključa. Kada proključa, smanjite vatru i kuvajte još 15-20 min, jer šargarepa još nije omekšala. Kada šargarepa omekša, skloniti šerpu sa vatre. Čim se malo prohladi, dodajte začine, prstohvat ili dva seckane mirođije i neutralnu pavlaku. Blenderom dobro izblendajte sve dok ne dobijete kompaktnu krem supu. Sipajte supu i ukrasite sveže seckanim peršunom. Po želji u supu možete dodati malo jogurta ili kisele pavlake. ...i to je to 🙂 Prijatno!
Sastojci: 50g putera supena kašika suncokretovog ulja 1 glavica crnog luka 2-3 struka celera (po ukusu) 600g šargarepe 120ml neutralne pavlake 800ml bujona od povrća biber i so po ukusu malo sveže mirođije malo svežeg peršuna